Tätä sivua ei tällä hetkellä päivitetä.

Huomaa: ajantasainen sivusto löytyy osoitteesta

http://polyteknikkojenkalastusseura.blogspot.fi/

Ajantasaiset jäsenpalvelut: Saalisjärjestelmä | Veneiden varaustilanne | Jäsenluettelo

Polyteknikkojen kalastusseura

Ajantasainen sivusto muuttanut uuteen osoitteeseen

POKA:N TARJOAMAT EDUT JÄSENILLEEN

Olet teekkari ja mietit sitä, miksi kannattaisi liittyä POKAn jäseneksi? Ihmettelet että mitä ihmeen hyötyä siitä olisi, jos kuuluisit tähän mystiseen mutta perinteikkääseen TKY:n alayhdistykseen? Kysyt itseltäsi jatkuvasti "miksi, miksi, oi miksi haluaisin liittyä tuohon hilpeään joukkoon" etkä vain keksi vastausta?

No, lue tämä sivu ja mielesi saa rauhan, alla on nimittäin vastauksia näihin polttaviin kysymyksiin.

POKA siis tarjoaa jäsenilleen seuraavaa:

Laaja-alainen asiantuntemus
POKAlaisten keskuudessa on suuri joukko erilaisia aktiivikalastuksen alalajien harrastajia, hauen heittouistelijoista karpinonkijoihin ja harjuksen perhokalastajista ahvenen pilkkijöihin. Ja kaikkea siltä väliltä. Jäsenemme ovat käyneet kalassa ympäri maailmaa ja kokemusta on siten muistakin kuin kotoisista kalalajeista. Jos kalastusta harrastat ja jokin asia askarruttaa, siihen saa varmasti vastauksia ilmaantumalla seuran tapahtumiin ja kysymällä. Vastaukset ovat oikeita tai vähemmän oikeita, mutta vastauksia kuitenkin. Joukkoon mahtuu aina lisää niin kaikkitietäviä asiantuntijoita kuin aloitteleviakin kalastajia visaisine kysymyksineen, pääasia että aktiivikalastus kiinnostaa.
Kalareissut hyväs..eikun mainiossa seurassa
Seura järjestää vuosittain useita yhteisiä kalareissuja ympäri Suomen ja ovatpa jäsenet käyneet porukalla Uudessa-Seelannissa asti kalassa. Perinteiset haukireissut keväällä ja syksyllä ovat vuoden merkkitapauksia, joissa on vuosien mittaan nähty hurjankokoisia haukkikaloja ja ovat ehkä juuri tästä syystä ovat äärimmäisen suosittuja. Perhokalastuksen suuri suosio näkyy seurassa myös, vuosittain tehdään useita perhokalastusreissuja lähelle ja kauas niin taimenen, lohen kuin harjuksenkin perässä. Talvisaikaan ei tarvitse seuran jäsenten myöskään erakoitua, silloin on ohjelmassa perinteinen legendaarinen Madeyö sekä myös hauen täkyongintaa ja ihan perinteistä ahvenenpilkintääkin.
Suuressa osassa reissuista pääosaa näyttelevät suuret (tai poikkeustapauksissa vähän pienemmät) saaliit, mutta ennen kaikkea reissuilla on tarkoitus pitää hauskaa kalastushenkisessä porukassa.
Saunaillat
Seura järjestää useita saunailtoja lukukausien aikana, ja sinne ovat kaikki seuran toiminnasta kiinnostuneet tervetulleita. Näissä tapahtumissa on hyvä vaihtaa kalakuulumisia opiskelukiireiden ohessa ja vaikkapa etsiä itselleen kalakaveria seuraavan viikonlopun kalareissua varten. Saunaillat ovat hyvin vapaamuotoisia tilaisuuksia ja tarjoavat erityisesti uusille jäsenille loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan seuran vanhoihin partoihin ja toimintaan yleensä. Saunomisen ohessa on myös yleensä jotain joko järjestettyä tai omatoimista touhuamista kalastusvälineiden parissa, harvassa ovat ne saunaillat joissa joku ei sido perhoja tai viilaile uistimien koukkuja.
Vuosittainen kalakisa
Jos olet vähänkin kilpailuhenkinen ja saat (tai luulet saavasi) paljon kalaa, tämä on sinun juttusi. Seura on järjestänyt koko historiansa ajan jäsentensä välistä, äärimmäisen vakavahenkistä kalastuskisaa, jossa kalastustaidot todellakin punnitaan. Siinä pääset kilpailemaan muita jäseniä vastaan reilusti ja eri kalalajien kesken, riittää että kalat on saatu aktiivivälinein.
Www-pohjainen saalisjärjestelmä kertoo kisan tilanteen reaaliajassa ja tarjoaa mahdollisuuden tutkia helposti millä ja miten muiden kalastajien saaliit on saatu. Vuosittainen voittaja julistetaan pikkujouluissa marraskuussa ja hän saa maineen ja kunnian lisäksi vuoden Kalakuninkaan arvonimen sekä vuodeksi haltuunsa perinteikkään kiertopalkinnon eli Kultaisen Kelan.
Ja ei, kisa ei todellakaan ole järin vakavahenkinen, päinvastoin. Vaikka tuntuisikin siltä että ei ole mitään mahdollisuuksia kärkisijoille lopputuloksissa, niin se ei haittaa ollenkaan - saalisilmoituksia saa ja on suotavaa laittaa minkäkokoisista saaliista tahansa. Mitä enemmän osallistujia kisassa on, sen hauskempaa. Ja mitä enemmän saaliita ilmoitetaan, sitä enemmän niissä on tutkittavaa.
Veneet ja perämoottori
Seuralla on omistuksessaan useampiakin veneitä. Kaksi soutuvenettä sijaitsevat pääosan vuotta Otaniemessä Laajalahden rannalla ja ovat jäsenten vapaassa käytössä ilmaiseksi. Seuralla on myös rankempaan kalastukseen soveltuva kahden tai kolmen hengen moottoripaatti, joka on myöskin jäsenten käytössä. Lisätietoa näistä vesikulkuneuvoista näet niiden omalta sivultaan.
Muut edut (päivitetty 23.05.2009)
Seuralla on A3-kokoon kykenevä laminointikone jolla on mahdollista laminoida vaikkapa merikarttansa ja kalastuslupansa säänkestävään kuntoon edullisesti, pelkän laminointitaskun hinnalla. Konetta voi käyttää saunailloissa tai sen saa lainaksi itselleenkin. Jos sinulla on tarvetta laminoida jotain saunaillan yhteydessä, ota yhteyttä hallitukseen ja varmista että laite on todellakin tulossa paikalle.
Seura on tehnyt vuosien varrella erinäisiä kimppaostoksia kalastustarvikeliikkeistä tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä varastossa on parin vuoden takaisen koukkutilauksen jäljiltä iso kasa 1/0-koon kirkkaita kemiallisesti teroitettuja Gamakatsuja, joita jäsenet voivat lunastaa itselleen edukkaaseen hintaan.
Teekkari- tai vaikka pilkkihaalariin soveltuvia seuran kangasmerkkejä on myös saatavilla. Logoa koristaa seuran logo ja tuo tyylikäs merkki kustantaa 2 euroa kappaleelta.
Seura on teettänyt myös muutaman otteeseen harvinaisen komeita POKA-paitoja, jolla voi erottua edukseen muista kaduntallaajista. Tilauskierroksia järjestetään tarpeen mukaan, kerran-kaksi vuodessa.
Lisätietoja näistä, kuten muistakin eduista voi kysellä rohkeasti seuran hallitukselta.

Tervetuloa nauttimaan seuran tarjoamista palveluista! Seuran hallitus vastaa mielellään tarkempiin tiedusteluihin ja auttaa vakuuttamaan sinutkin siitä, että POKAlaisuus on pop. Olit sitten fuksi tai jo vanhempi tieteenharjoittaja TKK:ssa, olet yhtä tervetullut liittymään joukkoomme - kunhan vain kalastus on se, mikä saa housunpunttisi vipajamaan.


Terveisin,
   POKAn hallitus


TKY / Polyteknikkojen Kalastusseura POKA
PL 69
02151 ESPOO
FINLAND
Sähköposti: pokah (at) list.ayy.fi