POKA

Polyteknikkojen kalastusseura POKA

Sällskaplig samvaro för fiske och rekreation

POKA testaa:

AAMUKRAPULAJUOMAT

Taustaa: Jokainenhan tietää, etta kun edellisenä iltana on läträtty urakalla, niin aamulla on oikein testivoittajakrapula. Me päätimme selvittää, mitä nesteitä elimistö aamulla tuon rankan urakan jälkeen suosii.

Lähtökohdat: Päätimme ottaa testiin mukaan yleisesti saatavilla olevia nestemäisiä juomia. Kiinteät, poltettavat sekä piikin kautta otettavat aineet jätettiin pois testistä mm. lainsäädännöllisistä syistä.

Testiä suoritettiin useissa yhteyksissä useiden kymmenien aamukrapulain osalta. Testiryhmä uhrasi epäitsekkäästi vapaa-aikaansa, hikeä, kyyneleitä sekä aivosolujaan yhteisen hyvän nimissä.[Raaka kananmuna suolan kera] *
Jo ajatuskin puistatti. Eräs testiryhmäläinen kuitenkin uhrautuen nautti kyseisen drinkin. Huutoyrjön rekyyli tuntui kolmen mökin etäisyydellä.

[Vesilasi kahdella Treolla] ***
Ammattilaisen vapinanpoistaja. Vasta kolmas testaaja oli riittävän rutinoitu kyetäkseen pitämään satsin sisuksissaan. Noin tunnin kuluttua nauttimisesta testaaja tanssi ripaskaa ja avasi oluttölkin.

[Aamukalja, III] **** Hyvä ostos
Tiukassa darrassa keppanassa ei ole riittävästi prosentteja joilla neste tarttuisi vatsanpohjaan. Harrastelijan tuote mutta hinta-laatusuhde kuitenkin kohtuullinen.

[Aamukalja, IVB] ***
Lennättää krapulikon tiukassa etunojassa kohti uusia usvaisia olotiloja. Lämpimänä nautittuna suihkuaa välittömästi nenän ja suun kautta rinnuksille. Selvästi totuttelua vaativa käsialaneste.

[Jägermeister] **
Makeanimelä apertiivi jolla teräskurkkuinen testaaja pystyy amputoimaan tuloillaan olevan huutoyrjön mutta vain jos käyttää Jekkua todella aikaisessa vaiheessa. Jojo-efekti on kuitenkin niin todennäköinen ettemme suosittele tuotetta kuin hätätapauksissa.

[Maitolasi] *
Maallikkoparantajien virheellisesti suosittelema plasebolääke. Vaikka ei aiheuta komplikaatioita, todennäköisyys siihen, että tölkissä on vanhentunutta Bulgarian-jogurtin näköistä klimppimössöä on niin suuri (2,67%) että suosittelemme välttämaan tölkin avaamista.

[Kahvi] *
Ensimmäinen puoli kuppia huijaa yleensä uskomaan että tämähan toimii. Jokainen testaaja löysi nesteen lopulta edestään. Vatsahapoilla laimennettu kofeiiniliemi kirvelee kamalasti kiivetessään kurkkua pitkin ylöspäin.

[Appelsiinimehu] *
Tämä kuten muutkin happamahkot mehutuotteet reagoivat takuuvarmasti mutta aniharvoilla halutulla tavalla. Lopetimme mehujen kanssa läträämisen ensimmäisen tölkin jälkeen.

[Sahti] ***
Jos lasillisen saa kurkustaan alas niin siellä se myös pysyy. Prosenttiensa ansiosta testaaja hymyilee ja pyytää pian lisää mutta loppupäivänä häneltä on turha kysellä mitään koska aine keskeyttää loogisuusyksikön toiminnan ja kadottaa hetkellisesti myos suomen kielen taidon.

[Corvo Duca di Salaparuta] ** (Sisilialainen valkoviini)
Tätä tuotetta testiryhmä kokeili ainoastaan yön yli väljähtäneenä. Ensimmäinen siemaus vie hymyn huulilta ja suurempi kulaus jää liukumatta kurkkuun saakka. Tuotteen paras puoli on, että pullo on ainakin riittoisa...

[Gammeldansk] ***** Testivoittaja
Oi sitä jumalaista katkeron makua. Huuhtoo sopivasti putket matkallaan alas ja imeytyy erittäin nopeasti elimistöön. Lisäbonuksena lievä sappinesteen maku kertoo, että tällähän täydennetään sopivasti oman elimistön vajetta. Yksimielisesti paras.

Tämä testi saatettiin (muutamien testaajien ohella) finaaliin Ahvenanmaalla, Föglön 'ahvenparatiisissa' lokakuun 16.-19., 1996. Raakatekstin syöttö, ladonta ja tietoliikenne hoidettiin Nokia 9000 Communicatorilla.

Teksti, kuvat ja testiryhmä: Aki, Harri, Jarmo, Kari

Sivun ylläpito: POKAn hallitus