POKA

Polyteknikkojen kalastusseura POKA

Sällskaplig samvaro för fiske och rekreation

POKA kokkaa:

Pelkällä kaljalla ei elä. Väittävät.

Niinpä ainakin yhtenä iltana per kalareissu syömme perinteisesti kiinteätä ruokaa.
Parhaiten uppoavat Akin haukibiittar sekä Galkinin haukipata,
näistä kirjallista tietoa löytyy ensin mainitusta.
Uudempaa reseptikaartia edustaa Halmeen Jannen juustohauki. Nam.
Lisäksi olemme ottaneet esittelyyn mukaan makoisan madekeiton.


(C) Aki Anttila

Haukibiittar

Haukifileet paloitellaan maun mukaan sopiviksi paloiksi (peukalonpää-pää).

Munat rikotaan kuppiin ja rikotaan keltuainen, sekoitetaan.
Korppu- ja ruisjauho sekoitetaan lautaselle suhteessa 25-75.
Paistinpannuna käytetään valurautapannua.
Levyä pidetään maksimissaan vitosella jos ei ole kiire niin nelosella.

Palaset upotetaan munaseokseen, valutetaan hetki,
kieritetään jauhoseoksessa ja asetetaan voisulapannulle.

Mausteita käytetään seuraavasti;
- sitruunaa pirskotellaan sinne tänne
- suolaa ripaus
- sitruunapippuria reiluhkosti
- yrttimaustetta erittäin varovasti
- sokeria ripaus

Paistetaan ja maustetaan kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
Nautitaan esim. riisin tai oluen kera.



Juustokala

Laita haukifile voideltuun uunivuokaan ja ripottle päälle mausteet ja tilli. Sekoita keskenään juustoraaste, voi ja keltuainen, ja levitä fileen päälle kerrokseksi. Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 min.

Madesoppa

Laita kokonainen made ja maksa kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua kymmenen minuuttia. Siivilöi vesi puhtaaseen astiaan ja lisää sinne perunat, porkkanat ja sipuli. Anna kiehua 15 minuuttia. Perkaa (irvileuat seis, otetaan siis ruodot pois) tällä välin made.

Kun juurekset ovat kypsiä, lisää sekaan perattu made. Mausta valkopippurilla. Anna vielä kiehahtaa ja muutama minuutti ennen tarjollepanoa puristetaan mätipussista mädit sekaan.

Nautitaan ruisleivän kera.


Sivun ylläpito: POKAn hallitus