POKA

Polyteknikkojen kalastusseura POKA

Sällskaplig samvaro för fiske och rekreation

POKAn tarjoamat edut jäsenilleen

Olet teekkari ja mietit sitä, miksi kannattaisi liittyä POKAn jäseneksi? Ihmettelet että mitä ihmeen hyötyä siitä olisi, jos kuuluisit tähän mystiseen mutta perinteikkääseen TKY:n alayhdistykseen? Kysyt itseltäsi jatkuvasti "miksi, miksi, oi miksi haluaisin liittyä tuohon hilpeään joukkoon" etkä vain keksi vastausta?

No, lue tämä sivu ja mielesi saa rauhan, alla on nimittäin vastauksia näihin polttaviin kysymyksiin.

POKA siis tarjoaa jäsenilleen seuraavaa:

Laaja-alainen asiantuntemus
POKAlaisten keskuudessa on suuri joukko erilaisia aktiivikalastuksen alalajien harrastajia, hauen heittouistelijoista karpinonkijoihin ja harjuksen perhokalastajista ahvenen pilkkijöihin. Ja kaikkea siltä väliltä. Jäsenemme ovat käyneet kalassa ympäri maailmaa ja kokemusta on siten muistakin kuin kotoisista kalalajeista. Jos kalastusta harrastat ja jokin asia askarruttaa, siihen saa varmasti vastauksia ilmaantumalla seuran tapahtumiin ja kysymällä. Vastaukset ovat oikeita tai vähemmän oikeita, mutta vastauksia kuitenkin. Joukkoon mahtuu aina lisää niin kaikkitietäviä asiantuntijoita kuin aloitteleviakin kalastajia visaisine kysymyksineen, pääasia että aktiivikalastus kiinnostaa.
Kalareissut hyvässä seurassa
Seura järjestää vuosittain useita yhteisiä kalareissuja ympäri Suomen ja ovatpa jäsenet käyneet porukalla Uudessa-Seelannissa asti kalassa. Perinteiset haukireissut keväällä ja syksyllä ovat vuoden merkkitapauksia, joissa on vuosien mittaan nähty hurjankokoisia haukkikaloja ja ovat ehkä juuri tästä syystä ovat äärimmäisen suosittuja. Perhokalastuksen suuri suosio näkyy seurassa myös, vuosittain tehdään useita perhokalastusreissuja lähelle ja kauas niin taimenen, lohen kuin harjuksenkin perässä. Talvisaikaan ei tarvitse seuran jäsenten myöskään erakoitua, silloin on ohjelmassa perinteinen legendaarinen Madeyö sekä myös hauen täkyongintaa ja ihan perinteistä ahvenenpilkintääkin. Suuressa osassa reissuista pääosaa näyttelevät suuret (tai poikkeustapauksissa vähän pienemmät) saaliit, mutta ennen kaikkea reissuilla on tarkoitus pitää hauskaa kalastushenkisessä porukassa.
Saunaillat
Seura järjestää useita saunailtoja lukukausien aikana, ja sinne ovat kaikki seuran toiminnasta kiinnostuneet tervetulleita. Näissä tapahtumissa on hyvä vaihtaa kalakuulumisia opiskelukiireiden ohessa ja vaikkapa etsiä itselleen kalakaveria seuraavan viikonlopun kalareissua varten. Saunaillat ovat hyvin vapaamuotoisia tilaisuuksia ja tarjoavat erityisesti uusille jäsenille loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan seuran vanhoihin partoihin ja toimintaan yleensä. Saunomisen ohessa on myös yleensä jotain joko järjestettyä tai omatoimista touhuamista kalastusvälineiden parissa, harvassa ovat ne saunaillat joissa joku ei sido perhoja tai viilaile uistimien koukkuja.
Vuosittainen kalakisa
Jos olet vähänkin kilpailuhenkinen ja saat (tai luulet saavasi) paljon kalaa, tämä on sinun juttusi. Seura on järjestänyt koko historiansa ajan jäsentensä välistä, äärimmäisen vakavahenkistä kalastuskisaa, jossa kalastustaidot todellakin punnitaan. Siinä pääset kilpailemaan muita jäseniä vastaan reilusti ja eri kalalajien kesken, riittää että kalat on saatu aktiivivälinein. Vuonna 2005 käyttöön otettu uusi www-pohjainen saalisjärjestelmä kertoo kisan tilanteen reaaliajassa ja tarjoaa mahdollisuuden tutkia helposti millä ja miten muiden kalastajien saaliit on saatu. Vuosittainen voittaja julistetaan pikkujouluissa marraskuussa ja hän saa maineen ja kunnian lisäksi vuoden Kalakuninkaan arvonimen sekä vuodeksi haltuunsa perinteikkään kiertopalkinnon eli Kultaisen Kelan.
Ja ei, kisa ei todellakaan ole järin vakavahenkinen, päinvastoin. Vaikka tuntuisikin siltä että ei ole mitään mahdollisuuksia kärkisijoille lopputuloksissa, niin se ei haittaa ollenkaan - saalisilmoituksia saa ja on suotavaa laittaa minkäkokoisista saaliista tahansa. Mitä enemmän osallistujia kisassa on, sen hauskempaa. Ja mitä enemmän saaliita ilmoitetaan, sitä enemmän niissä on tutkittavaa.
Vene
Seuralla on omistuksessaan kaksikin venettä, jotka sijaitsevat pääosan vuotta Otaniemessä Laajalahden rannalla. Vanhempi legendaarinen paatti on nimeltään Kuhareki ja uudempaa kutsutaan koodinimellä Huvipursi, ja molemmat ovat seuran jäsenten vapaassa käytössä. Näille vesikulkuneuvoille on pyhitetty oma sivunsa, josta näet lisätietoa varaustilanteesta.
Tappajahauki-vuosijulkaisu
POKAn perinteinen vuosijulkaisu ilmestyy syksyisin ja siinä summataan teksti- ja kuvamuotoisesti mennyt kalavuosi. Tappis koostuu seuran jäsenten kokemuksista kalavesiltä, jotka on vuoden aikana lähetetty seuran uutisryhmään vapaamuotoisena reissuraporttina. Jäseneksi liittymällä sinäkin siis saat oman tarinasi näkyviin tuonne perinteikkääseen ja suosittuun kalajuttujen Kalevalaan!
Lehteä odotetaan aina samalla innolla kuin sitä ensimmäistä kymppihaukea ja se tarjoaa erinomaisen jännittävää luettavaa pimeiksi talvi-illoiksi. Ja tämä ei tarkoita sitä ettei lehti kestäisi päivänvaloa, saa sitä toki muulloinkin lukea. Valoisaan aikaan lukeminen on vain hukkaan heitettyä kalastusaikaa.
Seuran jäsenet ovat luonnollisesti oikeutettuja omaan kappaleeseensa veloituksetta, ulkopuolisilta lehden painetusta versiosta joudutaan veloittamaan nimellinen korvaus.
Muut edut (päivitetty 28.09.2006)
Seura hankki keväällä 2006 A3-kokoon kykenevän laminointikoneen seuran jäsenten käyttöön. Nyt siis on mahdollista laminoida merikarttansa ja kalastuslupansa säänkestävään kuntoon edullisesti, pelkän laminointitaskun hinnalla. Konetta voi käyttää saunailloissa tai sen saa lainaksi itselleenkin. Jos sinulla on tarvetta laminoida jotain saunaillan yhteydessä, ota yhteyttä hallitukseen ja varmista että laite on todellakin tulossa paikalle.
Seura on tehnyt vuosien varrella erinäisiä kimppaostoksia kalastustarvikeliikkeistä tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä varastossa on parin vuoden takaisen koukkutilauksen jäljiltä iso kasa 1/0-koon kirkkaita kemiallisesti teroitettuja Gamakatsuja, joita jäsenet voivat lunastaa itselleen edukkaaseen hintaan.
Teekkari- tai vaikka pilkkihaalariin soveltuvia seuran kangasmerkkejä on myös saatavilla. Logoa koristaa seuran logo ja tuo tyylikäs merkki kustantaa 2 euroa kappaleelta.
Lisätietoja näistä, kuten muistakin eduista voi kysellä rohkeasti seuran hallitukselta.

Tervetuloa nauttimaan seuran tarjoamista palveluista! Seuran hallitus vastaa mielellään tarkempiin tiedusteluihin ja auttaa vakuuttamaan sinutkin siitä, että POKAlaisuus on pop. Olit sitten fuksi tai jo vanhempi tieteenharjoittaja TKK:ssa, olet yhtä tervetullut liittymään joukkoomme - kunhan vain kalastus on se, mikä saa housunpunttisi vipajamaan.


Terveisin,
   POKAn hallitus


Sivun ylläpito: POKAn hallitus
Päivitetty