Uusi Seelanti 3.-29.1.2001

19.1. Lake Whakamarino

Yövyimme Vielä Ruakiturilla, ja aamulla lähdimme takaisin kohti sivistystä. Ruakiturilla olisimme varmaan viihtyneet pidempäänkin, mutta koska Heikin kanssa oli sovittu sunnuntaiksi merikalastusta olisi illalla oltava Rotoruassa. Koko päivää emme silti aikoneet tuhlata siirtymään, vaan tarkoituksena olisiko kuulemissamme suurkalahuhuissa mitään perää.

Tuaissa, lähellä Ureweran opastuskeskusta, sijaitsee järvi nimeltä Lake Whakamarino. Järvi on kuuluisa suurkalajärvi, josta on saatu jopa yli 12 kilon kaloja, ja jossa kalojen keskipainonkin piti olla jossain kolmen kilon tietämillä.

Löydettyämme kylän ainoan aamiaspaikan ja nautittuamme siellä munat ja pekonit pääsimme kalaan. Ei mennyt kovin kauaa, kun näimme tuikkeja, ja pian Simolla olikin ensimmäinen kala koukussa. Kalan koko vain jätti toivomisen varaa, olisiko ollut kymmenesosaa olettamastamme keskipainosta.

Pääsin pian vastaamaan hieman reilummalla, ehkä 50-senttisellä kirjolohella. Simo jatkoi pikkukalojen nyhtämistä, kunnes hänkin sai vähän yli 50-senttisen kirjon. Sen jälkeen nyhdimme perhoillamme vain "silppua", ja keskipaino jäi todella kauas tavoitteesta. Oli aika lähteä Rotoruaan.

Takaisin Ruakiturille

Merikalaan!